ПРЕДСЈЕДНИК ОПШТИНЕ ДАРИВАО ПРВОРОЂЕНУ БЕБУ У ПЉЕВЉИМА 

 Вук Кљајевић прва беба рођена у 2024. години   Предсједник Општине Пљевља, др Дарио Вранеш, неколико минута послије поноћи посјетио је пљеваљско породилиште и том приликом je прворођену бебу у Пљевљима даривао новчаним износом од 500,00 евра и златником на коме је изгравиран лик Свете Петке. Дјечак Вук Кљајевић је рођен два минута послије поноћи и прворођена је беба у Црној Гори, дуга је 50 цм и тешка 3,240 кг. Порођај је протекао природно и мајка и дјечак се осјећају добро. Вук је треће дијете у породици Данијеле и Илије Кљајевића из села Ђурђевића Тара.

 -Велико ми је задовољство што Нову годину дочекујем у породилишту Опште болнице у Пљевљима. Прва беба рођена у овој години, Вук Кљајевић је прави тријумф Пљеваља. Он је прва рођена беба не само у нашем граду, већ и у Црној Гори. Вјерујем да ће 2024. година бити берићетна и да је ово само почетак. Током 2023. године у пљеваљском породилишту рођено је свега 159 беба. 

Општина Пљевља је обезбиједила низ мјера како би допринијела побољшању демографске слике, укључујући финансијску подршку породицама са дјецом и медицински потпомогнуту оплодњу.