Centar za sport i rekreaciju od sjutra otvoren za korisnike, uz maksimalno poštovanje svih smjera

Danas je održan redovni XI sastanak Opštinskog tima za zaštitu i spasavanje Opštine Pljevlja, na kome je konstatovana činjenica da je u Pljevljima i dalje na snazi povoljna epidemiološka situacija, s obzirom na to da do danas i  dalje nema ni jednog zabilježenog slučaja oboljelog od koronavirusa.

Vjerujemo da ćemo i dalje uspjeti da odgovorimo ovom izazovu,  da nastavimo da se ponašamo odgovorno poštujujući sve mjere i preporuke, a sve u cilju što bržeg prevazilaženje ove situacije i zaštite života i zdravlja svakog našeg sugrađanina.

Takođe, iz Uprave policije-CB Pljevlja  je još jednom apelovano građanima da ne koriste zloupotrebu međugradskog putovanja i da će se i u narednom periodu  vršiti pojačana kontrola ove mjere.

U skladu sa juče donijetim preporukama  NKT za zarazne bolesti koje se odnose na ublažavanje mjera kojima bi bio omogućen postepeni početak sportskih aktivnosti, s tim u vezi Opštinski štab je donio Odluku da od 6. maja počne rad Centra za sport i rekreaciju Opštine Pljevlja, na način da se dozvoljavaju  aktivnosti koje može da izvodi jedan sportista ili par gdje se između učesnika uvijek može održavati distanca od najmanje 2m. U ovoj fazi nema kontakta između sportista i / ili drugog osoblja, odnosno mogući su kondicioni treninzi, fizičke vježbe i sl. Na treningu može istovremeno biti najviše 8 – 10 osoba, a broj osoba koje se nalaze u prostoru u kojem se odvija trening ne smije preći 12.

Opštinski štab je apelovao na sve korisnike Centra za sport i rekreaciju, kao i na upravu preduzeća da se pridržavaju svih mjera, kako bi uspješno došli do faze koju je predložilo Ministarstvo sporta u koordinaciji sa NKT i Institutom za javno zdravlje, a koje bi trebalo da počnu da se primjernjuju od 18.maja i 1.juna.

Odlučeno je da rad Građanskog biroa opštine Pljevlja otpočne rad sa strankama u periodu od 7-15h, na način što u 10 m2 može boraviti jedna osoba uz maksimalno poštovanje propisanih preporuka i uz nošenje zaštitnih maski.

Kao što je i odlučeno na prethodnom sastanku Opštinskog tima, Opština Pljevlja je uplatila novčanu pomoć Crvenom krstu, na osnovu koje su podijelili 120 paketa pomoći za lica iz taksi udruženja koja su ostala bez posla, a koja su iskazala potrebu za tim.

Kabinet predsjednika