Coca-Cola подршка младима и ЕYCA  караван знања најављују радионицу за младе у Пљевљима

Секретаријат за спорт и младе  Општине Пљевља позива све младе људе да присуствују бесплатној едукативној радионици под називом „Како развити зелену бизнис идеју у складу са принципима циркуларне економије?” која се организује у оквиру сарадње Општине и НВО Центар за омладинску едукацију на пројекту Европске омладинске картице (ЕYCА).

Радионица је дио Coca-cola подршка младима & ЕYCА каравана знања, партнерства између једног од највећих програма неформалне едукације у Црној Гори – Coca-cola подршка младима и међународног друштвено-одговорног програма Европска омладинска картица (ЕYCА), које већ другу годину заредом има циљ да, кроз потпуно бесплатан едукативни садржај, оснаже младе људе у грађењу каријерног пута и стицању додатних вјештина.

Радионицу ће водити Дејана Диздар, експерткиња у области циркуларне економије и пројектна менаџерка у организацији Зелени талас. Млади ће овом приликом од ње чути шта је то циркуларна економија, зашто је њен развој важан, поготово за средине које имају за циљ да постану одрживије, а уз то, предавачица ће са младима подијелити конкретне савјете, примјере из праксе и интерактивне вјежбе са циљем да им помогне да размишљају у правцу развоја сопствене зелене бизнис идеје у складу са принципима бриге према животној средини.

Радионица ће се одржати у понедјељак, 29. априла у великој сали Скупштине општине Пљевља са почетком у 13ч.

Пројекат Европска омладинска картица (ЕYCА) реализује се у партнерству НВО Центар за омладинску едукацију и Министарства спорта и младих, а уз подршку и активно учешће Општине Пљевља, која на годишњем нивоу обезбјеђује бесплатну дистрибуцију ЕYCА картица за све младе на територији локалне самоправе, као и реализацију програма неформалне едукације у циљу јачања вјештина младих.

Coca-cola подршка младима је иницијатива коју од 2017. године реализује компанија Cоcа-Cоlа HBC Црна Гора, са циљем да незапосленим младим људима пружи знања и вјештине неопходне за тржиште рада, а који се не стичу кроз формално образовање. Програм се реализује на територији цијеле Црне Горе, кроз различите формате – радионице и предавања, уживо или онлине, а сва предавања бесплатна су за младе и доступна на онлине платформи. Осим у Црној Гори, овај програм реалузује се у 29 других земаља на 3 континента гдје послује Cоcа-Cоlа HBC. Coca-Cola подршка младима & EYCA карава знања најављују радионице за младе у Пљевљима.