Dan bez automobila!!!

Evropska nedelja mobilnosti se završava u nedelju 22. septembra 2019. godine sa obilježavanjem Svjetskog dana bez automobila, pod sloganom “Hodajmo zajedno”. Dan bez automobila ove godine počinje zatvaranjem ulice Kralja Petra I za saobraćaj motornih vozila i otvaranjem za pješake i bicikliste tačno u 12h, nakon čega počinju aktivnosti u saradnji sa Turističkom organizacijom i učenicima osnovne škole “Boško Buha” i nevladinim organizacijama.

Čekamo vas na Trgu 13.jul i u ulici Kralja Petra I, tačno u 12h, pridružite nam se da skupa vozimo bickla koja nam je obezbjedila Turistička organizacija Pljevlja, “Hodajmo zajedno!”. Zašto ove nedelje ne biste pješačili  sa nama i iskusili kakve to benefite ima po Vas?

Zajednica opština Crne Gore, u okviru  projekata „Energetski efikasna urbana mobilnost u zemljama Jugoistočne Evrope – „SUMSEEC II,  u saradnji sa GIZ-om, Otvorenim  regionalnim fondom za Jugoistočnu Evropu – energetska efikasnost (ORF EE), je podržala opštine Pljevlja i Rožaje u realizaciji aktivnosti tokom  ENM od 16-22.09.2019. godine.

ENM u opštini Pljevlja je obilježena trajnim mjerama tako da je urađeno postavljanje parkinga za bicikle, vertikalne signalizacije u blizini osnovne škole na Gukama, oslikavanje i postavljanje horizontalne signalizacije ispred vrtića JPU “Eko Bajka”, i postavljanje klupa za pješake na Trgu 13.jul.

 

Kabinet predsjednika