Delegacija Opštine Pljevlja  boravila u posjeti Velenju

Delegacija Opštine Pljevlja  boravila je u dvodnevnoj posjeti Velenju u Sloveniji (18.-21.septembra), povodom proslave 60-godišnjice osnivanja opštine Velenje i proslave praznika Grada.  Prijateljski odnosi dvije opštine traju već nekoliko godina, a zvanično su utvrđeni postpisivanjem Memoranduma o saradnji prije dvije godine.

U okviru posjete, upriličen je prijem kod župana Bojana Kontiča, za sve opštine sa kojima Velenje ima uspostavljenju saradnju.  „ Ponosni smo na Velenje, jer danas sa nama slave naš praznik i naše prijateljske opštine. U vrijeme ekonomske krize, partnerstvo je malo zastalo, ali sada je vrijeme da ponovo pronađemo svoje zajedničko tlo i ponovo ojačamo saradnju, jer Evropa nije bez saradnje. Zajedno i svom snagom pokušavamo da gradimo saradnju u korist svih lokalnih zajednica i građana svih naših prijateljskih gradova”-istakao je župan Kontič.

Predsjednik Opštine  Igor Golubović je istakao značaj učvršćivanja saradnje i prijateljstva dvije opštine, sa akcentom na razmjenu iskustava u različitim oblastima razvoja, prije svega zaštite životne sredine i društvenih odnosa.

U okviru posjete, predstavnici opštine sastali su se i sa rukovodstvom lokalnog komunalnog preduzeća u Velenju koje upravlja toplifikacijom grada i rukovodstvom Festivala Velenje, odnosno Centra za kulturu.

Pored predsjednika Golubovića, delegaciju opštine Pljevlja činili su potpredsjednik Opštine Mervan Avdović, sekretarka Sekretarijata za društvene djelatnosti Emina Salihović, šefica  Kabineta predsjednika Maja Rondović i Jasmin Čelebić iz Direkcije za izgradnju i razvoj.

Kabinet predsjednika