ЂАЦИ СРЕДЊЕ СТРУЧНЕ ШКОЛЕ У ЕДУКАТИВНОЈ ПОСЈЕТИ ЈУ ЗА СМЈЕШТАЈ, РЕХАБИЛИАТАЦИЈУ И РЕСОЦИЈАЛИЗАЦИЈУ КОРИСНИКА ПСИХОАКТИВНИХ СУПСТАНЦИ ПОДГОРИЦА

Секретаријат за спорт и младе општине Пљевља у сарадњи са Јавном установом за смјештај, рехабилитацију и ресоцијализацију корисника психоактивних супстанци из Подгорице организовао је едукативну посјету за ученике/це Средње стручне школе  поводом новембра, мјесеца борбе против болести зависности.

Мјесец новембар у годишњем календару празника заузима посебно мјесто, јер се тада широм свијета организује низ активности везано за превенцију болести зависности.

Ова активност је производ воље и жеље двадесет ученика/це поменуте школе да сазнају информације о проблему болести зависности, како би свој вршњачки утицај искористили и пренјели информације својим другарима о лошим странама одлука које их могу коштати здравља и живота.

Дјеца су имала прилику да у једној пријатној и домаћинској атмосфери, добију информације о узроцима и последицама коришћења психоактивних супстанци, да одгледају филм о раду установе као и да чују животну причу клијента који се налази на третману.

Велику захвалност дугујемо Јавној установи за смјештај, рехабилитацију и ресоцијализацију корисника психоактивних супстанци и Дијани Милошевић, чланици Стручног тима, која нам је отворила врата ове установе и пружила ђацима неопходне информације о овој проблематици.