Djeca Pljevalja ove godine učestvovaće u projektu „Crna Gora u ritmu Evrope“

Predsjednik opštine Pljevlja Igor Golubović i koordinatorka za Crnu Goru Saida Čikić, potpisivanjem ugovora,  najavili su učešće djece opštine Pljevlja u najvećem dječijem televizijskom muzičkom programu i takmičenju ovog tipa u Evropi “Crna Gora u ritmu Evrope” na Radio Televiziji Crne Gore gdje će predstavljati našu opštinu i jednu od zemalja Evrope, Evropske unije, Izraela ili Australije.

Predsjednik Golubović izrazio je zadovoljstvo što će djeca Pljevalja već po treći učestvovati u ovom projektu i imati priliku da se upoznaju sa kulturom jedne od zemlje koju će predstavljati, da pjevaju na drugom jeziku, usavršavaju svoje umjetničke vještine i razvijaju timski duh i na najbolji način predstave naš grad. Takođe, imaće i priliku da se bore za prestižnu pobjedu na ovom takmičenju i time otvore mogućnost da Pljevlja budu domaćin ove manifestacije naredne godine u slučaju da ostvare pobjedu.

Koordinatorka “Crne Gore u ritmu Evrope” Saida Čikić zahvalila se Opštini Pljevlja  što je prepoznala uspješno primijenjen projekat “Crna Gora u ritmu Evrope” i pozvala svu djecu Pljevalja da se prijave na audiciju koja ih očekuje u februaru 2022. godine u Pljevljima i kada će biti odabrani učesnici televizijskog programa koji su isključivo izuzetno talentovana djeca u polju pjesme i plesa i da je baš njima opština omogućila da svoje kvalitete usavrše u radu sa edukatorima i profesorima “Crne Gore u ritmu Evrope”.

Kako je i saopšteno na sastanku od strane koordinatorke ove manifestacije, audicija će se održati tokom mjeseca februara, a lokalna uprava u saradnji sa organizatorima takmičenja uputiće poziv da se priključe najtalentovaniji, i ono što je novina u odnosu na prethodne godine jeste da je granica za učesnike pomjerena sa 18. na 21. godinu.

Napominjemo, da su do sad u ovom takmičenju, Opštinu Pljevlja 2017. godine predstavljale Nejra Mekić i Nejra Mekić, koje su pjevale pjesmu na francuskom jeziku pjesmu Derniere Danse od Indile, dok su 2019. godine nastupale zajedno sa Andrejem Nenadićem i predstavljali su Dansku sa pjesmom Only Teadrops od Emmelie De Forest.

Kabinet predsjednika