Do lakšeg zaposlenja uz podršku Kraljevine Norveške

Podgorica, 16. decembar 2019. – Stručno osposobljavanje za najmanje 60 nezaposlenih lica i zapošljavanje bar 30, u manje razvijenim opštinama Crne Gore, podržava Kraljevina Norveška kroz projekat “Norveška za vas – Crna Gora” sa 150.000 evra. U okviru javnog poziva za organizovanje stručnih obuka, do 30. januara 2020. godine,za bespovratna sredstva mogu da konkurišu privatne firme, lokalne samouprave ili javna preduzeća, licencirani organizatori obrazovanja odraslih, nevladine organizacije i drugi entiteti za sprovođenje programa obuke za nezaposlene.

Osnovni cilj ovog poziva je da doprinese zapošljavanju ranjivih grupa, kroz povećanje kompetencija za najmanje 60 nezaposlenih osoba putem organizovanja stručnih obuka i zapošljavanje najmanje 30 polaznika obuke. Polaznici programa obuke mogu biti sva nezaposlena lica sa teritorije 16 opština obuhvaćenih projektom „Norveška za vas – Crna Gora“.

Zainteresovani mogu podnijeti prijedlog projekta za dodjelu bespovratnih sredstava u visini od 5.000 do 30.000 evra za organizovanje obuka od dvoje do 12 polaznika, od kojih polovina treba da dobije zaposlenje. Detaljni kriterijumi javnog poziva i dokumenta za podnošenje prijave nalaze se na sajtu projekta www.norveskazavas.me. Informativne sesija na kojima će svi zainteresovani moći da dobiju pojašnjenja i detaljnije informacije biće održaneprema utvrđenom rasporedu:

petak, 20. decembar 2019, Podgorica, Hotel Ramada (Bul. Save Kovačevića 74), sa početkom u 10.30;

ponedjeljak, 23. decembar 2019, Pljevlja, Hotel Franca (Mila Tošića bb), sa početkom u 12.00;

utorak, 24. decembar 2019, Bijelo Polje, Hotel Franca (Muniba Kučevića bb), sa početkom u 10.30.

Projekat “Norveška za vas – Crna Gora” ima za cilj da doprinese ujednačenom socio-ekonomskom razvoju Crne Gore, kroz povećanje mogućnosti za zapošljavanje, podršku socijalnoj koheziji i unaprijeđenje lokalne infrastrukture u manje razvijenim opštinama Crne Gore. Projekat finansira Kraljevina Norveška sa 1,4 miliona evra, a aktivnosti na terenu sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).