Donesena odluka o privremenom finansiranju Opštine Pljevlja

Na osnovu člana 30 Zakona o finansiranju lokalne samouprave, člana 37 Zakona o budžetu i fiskalnoj odgovornosti, člana 59 stav 1 Zakona o lokalnoj samouprave i člana 91 stav 1 Statuta Opštine Pljevlja, predsjednik Opštine Pljevlja je donio Odluku o privremenom finansiranju Opštine u periodu 1. januara do 31. marta naredne godine, kojom je definisano da će se, do donošenja Odluke o Budžetu Opštine Pljevlja za 2021. godinu, vršiti privremeno finansiranje izdataka.

Radi obezbjeđivanja funkcionisanja lokalne samouprave, obavljanja redovnih aktivnosti na održavanju gradske i seoske infrastrukture i svih ostalih redovnih poslova u nadležnosti lokalne uprave, Predsjednik Opštine imao je zakonsku obavezu donošenja navedene Odluke, obzirom da je jučerašnja sjednica (29. decembar 2020. godine) lokalnog parlamenta na kojoj je predložen Budžet za 2021. godinu zbog nedostatka kvoruma prekinuta.

Kako je saopšteno, nastavak sjednice Skupštine opštine Pljevlja, na kojoj će se raspravljati o Budžetu Opštine za 2021. godinu, programima rada lokalnih preduzeća i javnih ustanova, kao i nekoliko važnih odluka iz oblasti uređenja prostora, planiran je za 4. i 5. januar 2021. godine.

Odluku o privremenom finansiranju možete pogledati OVDJE.

Kabinet predsjednika opštine Pljevlja