Nagrađeni najbolji policajci u 2020. godini

Tradicija nagrađivanja najboljeg policajca u Pljevljima nastavlja se uspješno i ove godine, a svečenim prijemom u Kabinetu predsjednika Opštine Pljevlja uručene su nagrade najboljim služebenicima Centra bezbjednosti i Stanice granične policije Pljevlja za 2020. godinu.

Predsjednik Opštine Pljevlja Igor Golubović uručio je, na prijedlog kolegijuma načelnika Centra bezbjednosti Pljevlja novčane nagrade u iznosu od po 250,00 eura za dva policijska službenika.

Nagrađeni policajci su:

Cvijović Draško, stariji policajac I klase (Centar bezbjednosti Pljevlja) i

Potpara Branko, stariji policajac I klase (Stanica granične policije Pljevlja)

Predsjednik Golubović istakao je uvjerenost da pripadnici Centra bezbjednosti i Granične policije rade svoj posao po savjesti i radi dobrobiti, veće sigurnosti i bezbjednosti svih sugrađana i lokalne zajednice.

„Danas smo sa dobitnicima nagrada i rukovodiocima pljevaljske Uprave policije i Granične policije razgovarali o aktivnostima koje je policija ove godine imala, a obzirom na dosta dešavanja gdje je aktivnost policije morala da bude na povećanom nivou konstatovali smo da su Pljevlja bezbjedan grad, da je stanje reda i mira u Pljevljima zadovoljavajuće. To smo potkrijepili određenim činjenicama, koje govore da u Pljevljima ove godine imamo 20 odsto manje krivičnih djela, broj saobraćajnih nesreća smo smanjili sa trocifrenih na dvocifrene brojeve, a dosta krivičnih djela koja su ostvarivane u Pljevljima je riješeno. Opština Pljevlja, Uprava policije, granična policija i svi državni organi bili su na istom zadatku – da obezbijede kvalitetnije i bolje uslove za život svih građana. Mislim da smo današnjim sastankom i konstatovanjem činjenica to i približili građanima i da građani na kvalitetan način i promišljaju o tim stvarima.“, istakao je prvi čovjek pljevaljske lokalne uprave.

Prema riječima načelnika pljevaljskog Centra bezbjednosti Dragana Slavulja, stanje bezbjednosti u opštini Pljevlja bilo je povoljno i da nije bilo nekih teških krivičnih djela koje bi izazvale veliku zabrinutost građana.

“Bez obzira na dešavanja koja su bila u Pljevljima i situaciju koju smo imali prouzrokovanu virusom korona uspjeli smo da sačuvamo bezbjednost svih građana i meni najvažnije, uspjeli da sačuvamo zdravlje svih službenika centra bezbjednosti Pljevlja i da realizujemo sve zadatke koje se pred nas postavljaju”, kazao je Slavulj.

U odlučivanju za izbor najboljeg policajca godine, kako je istakao, uvažio je prijedloge njihovih starješina, a njihovo višegodišnje iskustvo i postignuti rezultati rada, preporučili su ih da zasluženo i budu nagrađeni.

Draško Cvijović i Branko Potpara, najbolji policajci u 2020. godini zahvalili su se na nagradi, koja će im, kako su istakli biti podstrek da u budućem radu bolje i profesionalnije obavljaju svoje službene poslove i zadatke.

 Kabinet predsjednika Opštine Pljevlja