Dvodnevna tribina na temu „Moždani udar – pošast savremenog doba“

U susret 29. oktobru, Svjetskom danu borbe protiv moždanog udara, Sekretarijat za društvene djelatnosti Opštine Pljevlja u saradnji sa JZU Opšta bolnica Pljevlja, 28. oktobra 2019. godine održaće javnu tribinu na temu „Moždani udar – pošast savremenog doba“. Javna tribina biće odžana u sali Skupštine opštine Pljevlja i počeće u 17:00 časova.

Temom će biti obuhvaćeni rana prevencija moždanog udara korekcijom faktora rizika, rano prepoznavanje znakova i simptoma moždanog udara, pravovremeno tretiranje i adekvatna njega oboljelog, te savremeni terapijski principi u liječenju moždanog udara.

Na tribini će govoriti dr Sabrina Hadžiosmanović – neurolog, Danilo Milikić – diplomirani psiholog i Dragana Loncović – dipl. specijalista zdravstvene njege.

Svi zainteresovani građani, pozvani su da se pridruže, aktivno učestvuju u tribini i daju svoj doprinos u jačanju i razvijanju svijesti o ovom zdravstvenom problemu.

Drugi dan tribine (29. oktobar 2019. godine) predviđen je samo za stručnu javnost, koja će biti u prilici da od dr Sabrine Hadžiosmanović čuje izlaganje o vaskularno – kognitivnom oštećenju kod pacijenata koji su doživjeli moždani udar.

Kabinet predsjednika