ИНЖЕЊЕРСКА ШКОЛЕ НАУКЕ- ПОВЕЗУЈЕМО БУДУЋНОСТ СА ЗНАЊЕМ

Инжењерска школа науке је истакнути пројекат невладине организације „Корак са науком“, који се ове године реализује по четврти пут. Ова инспиративна иницијатива окупља младе ентузијасте и амбициозне појединце са простора западног Балкана, са циљем да популаризује инжењерске науке међу основцима и средњошколцима.

Током претходних година, Инжењерска школа науке привукла је широку пажњу публике широм региона, захваљујући својој изванредној организацији, сјајним младим људима и врхунским предавачима како из наше земље, тако и ван њених граница.

Са поносом истичемо да овај пројекат већ четири године подржавају највећи привредни субјекти из Црне Горе, као и угледне и поштоване личности наше државе.

Посебно треба истаћи да је главни покровитељ овог пројекта општина Пљевља, која годинама препознаје значај и квалиет оваквих иницијатива.

Овогодишња школа организована је из више дијелова.

Полазници ће имати привилегију да уче о актуелним темама из области инжењеринга и науке кроз три панел дискусије: „Вјештачка интелигенција“, „Биомедицински инжењеринг“ и „Мултидисциплинарни приступ енергетици“. Ове дискусије ће омогућити полазницима да се упознају са поменутим темама из различитих углова и перспектива, што ће њихово знање обогатити, а разумијевање подићи на виши ниво.

Поред панел дискусија, полазнике очекују и теоријска предавања која ће одржати успјешни предавачи, претежно из Пљеваља, што ће полазницима омогућити да се упознају са разноврсним темама и различитим инжењерским дисциплинама.

Практичне радионице, које организују „Čikom”, „Coins” и „Citrus”, заокружиће читаву школу. Полазници ће имати прилику да савладају неке од врло корисних вјештина из области програмирања, data science и томе слично.

Излети и дружења ће употпунити њихово вријеме проведено у школи, омогућавајући им да изграде чврсте везе међусобно и прошире ово искуство и изван оквира саме школе, јер вјерујемо да ће ширење знања и позитивних вибрација трајати много дуже од десет дана колико је предвиђено трајање ове школе.

Најпоноснији смо на чињеницу да је велики број суграђанки и суграђана из Пљеваља одговорио на позив и прихватио учешће у овом пројекту. Тиме су показали да су Пљевља град квалитетних, успјешних људи, пуних емпатије и љубави према свом родном мјесту.