Ispoštovana inicijativa Mjesne zajednice Maoče i predstavnika boračkih organizacija

Juče je, na inicijativu predsjednika Opštine Igora Golubovića, održan sastanak sa predsjednikom Mjesne zajednice Maoče Vlatkom Pejovićem, predsjednikom „UBNORA- Pljevlja“ Goranom Čavićem, predstavnicima investitora i izvođača radova na izgradnji puta Vrulja – Mijakovići, u cilju rješavanja problema ugrožavanja spomenika Trećoj proleterskoj sandžačkoj narodnooslobodilačkoj udarnoj brigadi u selu Vrulja, nastalog izvođenjem radova na raskrsnici koja spaja novi put Vrulja – Mijakoviči sa putem Pljevlja – Bijelo Polje.

Peticijom više od 150 građana iz Vrulje i okolnih sela, kao i predstavnika udruženja boraca, zaustavljeni su građevinski radovi koji vizuelno i građevinski ugrožavaju spomenik palim borcima.

Na sastanku su se investitor i izvođač radova obavezali da upodobe projektno rješenje kako izvedeni radovi ne bi ničim ugrozili  značaj i simboliku spomenika. Na sastanku je, takođe dogovoreno da će izvođač radova, u skladu sa projektnim rješenjem dostavljenim od investitora, a odobrenim od strane mještana i predstavnika boračkih organizacija obnoviti navedeni spomenik, urediti prostor oko njega i  fizički ga zasštititi odgovarajućom ogradom.

Ovo je još jedan dokaz odlične saradnje Opštine Pljevlja i predstavnika mjesnih zajednica u cilju rješavanja svakodnevnih problema građana, što pokazuje da se u direktnoj i otvorenoj komunikaciji većina problema može riješiti.

Kabinet predsjednika Opštine Pljevlja