Караван игара у Пљевљима

Секретаријат за спорт и младе Општине Пљевља у сарадњи са Цивилним центром  Црне Горе са поносом објављује почетак другог дијела друге сезоне такмичења „У игри и знању без граница“, заказаног од 7. до 11. маја 2024. године. Ова иницијатива, посвећена ученицима петих разреда, окупиће дјецу из преко 30 основних школа широм сјеверних општина Црне Горе.

Очекује се да ће се у овом циклусу такмичења придружити преко 500 основаца, обухватајући општине као што су Никшић, Шавник, Жабљак, Плужине, Пљевља, Бијело Поље, Плав, Рожаје, Мојковац и Колашин.

Током претходних сезона, такмичења су била испуњена радошћу, узбуђењем и здравим такмичарским духом међу учесницима. Енергичност и ентузијазам дјеце који су се приказали на терену су инспиративни, показујући изузетно интересовање за спортске дисциплине и интелектуалне изазове.

Ученици ће се такмичити кроз шест игара које афирмишу координацију, спретност и вјештине. Свака игра је пажљиво осмишљена и договорена са наставницима физичког васпитања, а поједине игре садрже сегменте знања из области природе, географије, очувања животне средине, здравља и опште културе.

Национални финалисти ће бити награђени медаљама, док ће школа побједница освојити пехар и ЛЦД телевизор. Пројекат се реализује у сарадњи са локалним самоуправама, Заводом за уџбенике и наставна средства, Еко фондом, Агенцијом за заштиту животне средине, као и бројним спонзорима.

Караван стиже 8. маја са почетком у 16 часова у сали ЈУ ОШ „Салко Аљковић“ ,  а снаге на терену ће одмјерити ученици петих разреда ЈУ ОШ „Михаило Жугић“ Оџак и  ЈУ ОШ „Салко Аљковић“.