Позив за младе: Пријави се за камп о превенцији дискриминације и говора мржње

 ReLOaD2 програм и Општина Пљевља позивају младе грађане и грађанке на „Сунчани камп толеранције“, који ће 8. и 9. маја бити организован у мојковачком хотелу ,,Сердар“.

На дводневном кампу ће млади учити о борби против говора мржње, значају родне равноправности и како сами могу допринијети превенцији дискриминације на разним основама. Камп ће бити испуњен и рекреативним садржајима као што су игрице и квизови, али и разговорима са успјешним младим људима који ће подијелити лична искуства борбе са дискриминацијом. Недавно ReLOaD истраживање о потребама младих указало је на широко распрострањен проблем подјела, који води ка порасту говора мржње и нетолеранције. С тим у вези, предстојећи кампови ојачаће знања и вјештине младих грађана/ки за сузбијање штетних наратива у заједници.

Позив је отворен за младе од 18 до 30 година из Колашина, Мојковца и Пљеваља, општина које у ReLOaD2 програму чине кластер ,,Тара“. Регионални програм локалне демократије на Западном Балкану 2 (ReLOaD2), чији је један од циљева подстицање учешћа младих у доношењу одлука и развоју заједнице, финансира Европска унија, а спроводи UNDP у партнерству са локалним самоуправама.

Превоз и смјештај на бази пуног пансиона за све учеснике/це кампа су обезбијеђени. Мјеста су ограничена, те ће првих 15 који се пријаве добити прилику за учешће. За пријаву је потребно послати: име и презиме, датум рођења, град и контакт податке на reloadgrants.me@undp.org најкасније до 3. маја. Посебно се охрабрују млади из мањинских заједница, млади са инвалидитетом, припадници/це LGBTIQ заједнице, незапослени/е, млади из руралних средина и друге рањиве групе да се пријаве.