Koncert duhovne muzike u Pljevljima

Poštovani sugrađani,

U organizaciji Opštine Pljevlja, Sekretarijata za društvene djelatnosti opštine Pljevlja, i JU Centar za kulturu Pljevlja, u petak 2-og septembra na Velikoj sceni JU Centar za kulturu, Kulturno umjetničko društvo MYSTERIUM iz Kranja-Slovenija, sa svojim

 kamernim horom održaće „Koncert duhovne muzike u Pljevljima“ !!

Početak koncerta zakazan je za 20h!!

 Na repertoaru će biti duhovna i svjetovna slovenačka muzika, a kao solistkinja će se

 predstaviti Milena Morača, prvakinja Ljubljanske opere!!

Kulturno umjetničko društvo MYSTERIUM, sa svojim kamernim horom skoro dvadeset godina pjeva razne žanrove muzike, crkvene duhovne pjesme, ali ne za liturgiju. Koncerte izvodi u formi ,,a capella „, ili uz pomoć klavira, orkestra.

Kamerni pjevački hor ima 25 stalnih članova, postoji od 2005. godine, a horom rukovodi Lovro Frelih, dirigent, organista i džez pijanista.

Sa kamernim horom nastupa Milena Morača, sopran, glavna glumica Opere i baleta Slovenačkog narodnog pozorišta Ljubljana. Stalno je angažovana da pjeva glavne operske uloge i posjeduje zavidan vokalni opseg i repertoar koji obuhvata širok i raznovrstan obim

 uloga. Usavršavala je svoje vokale u Londonu, magistrirala u Beogradu kod Radmile Bakočević i pjevala u Beogradu, Beču i Londonu.

 Koncert u Pljevljima organizovan je u saradnji sa Fondacijom Sveti Petar Cetinjski, a

 u okviru turneje hor će nastupiti i u Podgorici, Budvi i Herceg Novom!!

Ulaz: besplatan!!

Dobro došli!!