Najava: Regionalna izložba meda – Pljevlja 2022 održaće se 9. septembra

Jedanaesta regionalna izložba meda, pčelinjih proizvoda i pčelarske opreme – Pljevlja 2022, održava se u petak, 9. septembra 2022. godine na gradskom šetalištu – Trg Đorđija Peruničića, sa početkom u 9.00 časova.

Izložbu tradicionalno organizuje Sekretarijat za privredu Opštine Pljevlja uz partnersku podršku lokalnih pčelarskih udruženja „Matica“ i „Sve za pčele, pčele za sve“, a pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Pozivamo nacionalna i lokalna udruženja pčelara, individualne proizvođače meda i pčelinjih proizvoda iz Crne Gore i regiona, proizvođače pčelarske opreme, kao i predstavnike lokalnih uprava iz Crne Gore i regiona da uzmu učešće u manifestaciji.

Manifestacija „Regionalna izložba meda, pčelinjih proizvoda i pčelarske opreme“ koju Opština Pljevlja organizuje sa ciljem promovisanja medonosne pčele i pčelarstva, odlična je prilika za uspostavljanje bliže saradnje između pčelara i pčelarskih udruženja kao i povezanost između proizvođača i potrošača.

Zainteresovani izlagači meda, pčelinjih proizvoda, ljekovitog i medonosnog bilja mogu se  za učešće na manifestaciji prijaviti u kancelariji Službe za poljoprivredu Opštine Pljevlja najkasnije do 7. septembra, ali i telefonskim putem, na brojeve: 069/308-199,  067/606-069 i 067/278-844.

Pozivno pismo za učešće u manifestaciji može se preuzeti ovdje.