Концерт – камерни дуо Марија Митровић и Стефан Павићевић

Успјешна сарадња Секретаријата за културу, социјална и друга питања Општине Пљевља и невладине организације Ластавица резултовала је организацијом концерта као иницијативом ове организације која жели у локалној управи покренути питања афирмације младих умјетника како са територије општине Пљевља, тако и из цијеле Црне Горе.

Овог пута Вам представљамо двоје младих умјетника који нам долазе са југа Црне Горе.

Камерни дуо који чине Марија Митровић (пијанисткиња) и Стефан Павићевић (кларинетиста), приредиће концерт на Великој сцени ЈУ Центар за културу Пљевља у понедјељак 11.децембра 2023. године, са почетком од 19 часова.

Марија Митровић је пијанисткиња посвећена извођењу клавирског репертоара друге половине XX и прве деценије XXИ вијека. Након дипломирања на катедри за клавир Музичке академије на Цетињу у класи проф. Бојана Мартиновића, Марија Митровић, као добитница европске стипендије, наставила је студије у Словенији и Њемачкој, гдје је и магистрирала у класи проф. Владимира Млинарића и реномираног пијанисте и професора Јан Богуслањ Стробела. Уз бројне солистичке наступе у земљи и региону, Марија је стална чланица словеначког ансамбла Стèре који дјелује на пољу савремене класичне музике.

Стефан Павићевић је дипломирао класични кларинет, на Музичкој академији на Цетињу у класи проф. Анте Гргина, а тренутно је на мастер студијама на истој академији у класи проф. Петра Гарића. Његова музичка интересовања су разноврсна, а крећу се од класичне музике и џеза па до савременог и експерименталног музичког израза.

Програм се реализује у сарадњи НВО “Ластавица” и Секретаријата за културу, социјална и друга питања Општине Пљевља.

Улаз је слободан!

Добродошли!