ДОНИЈЕТА ОДЛУКА  СТРУЧНОГ ЖИРИЈА О ДОДЈЕЛИ НАГРАДА ЗА НАЈБОЉЕ ЛИТЕРАРНЕ РАДОВЕ НА ТЕМУ  „ЕМПАТИЈА, ТИ И ЈА“

Секретаријат за спорт и младе општине Пљевља, поводом промоције менталног здравља, расписао је литерарни Конкурс на тему „Емпатија, ти и ја“. На поменути Конкурс, који је био отворен до 3. 11. 2023. године,  пристигао је укупно 21 прозни рад ученика/ца пљеваљских школа старости од 15 до 19 година.

Стручни Жири у саставу Бојана Радановић, Невена Боровић и Милан Терзић, након разматрања пристиглих радова донијели су Одлуку да се награде сљедећи радови:

  • I мјесто и награду од 150,00 евра освојио је рад Ање Ћосовић, ученице 2. разреда Средње стручне школе;
  • II мјесто и награду од 100,00 евра освојио је рад Софије Голубовић, ученице 1.  разреда Гимназије „Танасије Пејатовић“;
  • III мјесто и награду од 50,00 евра освојио је рад Дуње Лацмановић, ученице 2. разреда Средње стручне школе.

На задовољство трочланог стручног жирија, сви радови пристигли на Конкурс су задовољили основне услове Конкурса, који су нарочито вредновани, а то су оригиналност, утемељеност и допринос афирмацији промоције менталног здравља кроз јачање емпатије код младих особа.

Награђени радови су се издвојили од осталих у погледу оригиналности приступа теми, утемељености у снажном личном доживљају и израженој саосјећајности (емпатичности) и разумијевању вриједности емпатије у погледу менталног здравља младих.

Секретаријат за спорт и младе Општине Пљевља ће у наредном периоду организовати свечаност поводом уручивања награда.

О термину и мјесту одржавања свечаности јавност ће бити накнадно обавијештена.