Kovačević čestitao Vaskrs: Neka nam međuljudska tolerancija bude vodilja da sačuvamo uzajamno poštovanje i praznični duh zajedništva

Predsjednik Opštine Pljevlja Rajko Kovačević čestitao je u ime Opštine i u svoje ime Vaskrs sveštenstvu, vjernicima i svim građanima pravoslavne vjeroispovijesti i poželio da praznične dane provedu u blagostanju i miru:

„U ime Opštine Pljevlja i u svoje ime, sveštenstvu, vjernicima i svim građanima pravoslavne vjeroispovijesti upućujem iskrene čestitke povodom najvećeg hrišćanskog praznika – Vaskrsa.

Vjera je simbol zajedništva i razumijevanja, bez obzira na naciju i opredjeljenje, i temelj za izgradnju bolje zajednice svih ljudi.

Vaskrs je prilika da ljudi dobrih namjera provedu praznik sa najbližima u miru i blagostanju, podsjećajući se iskonskih tradicionalnih vrijednosti na kojima počivaju drevne civilizacije, prije svega razumijevanja, praštanja, mira.

Pljevlja su grad koji decenijama njeguje međuljudsku toleranciju i sklad bez obzira na vjersku različitost i pripadnost. Neka nam ta snaga i osobenost bude vodilja da sačuvamo uzajamno poštovanje i praznični duh zajedništva.

S poštovanjem,

PREDSJEDNIK

Rajko Kovačević“