Ministar odbrane Predrag Bošković boravio u radnoj posjeti opštini Pljevlja

Tokom radne posjete Pljevljima, prve u ovoj godini, ministar odbrane mr Predrag Bošković, načelnik Generaštaba Vojske Crne Gore brigadni general Dragutin Dakić I državni sekretar Ministarstva odbrane Slobodan Filipović sastali su se danas sa predsjednikom Opštine Pljevlja Igorom Golubovićem i njegovim saradnicima.

Predsjednik opštine Igor Golubović nakon sastanka koji je upriličen u njegovom Kabinetu je, u izjavi za medije, istakao važnost  nekoliko otvorenih projekata vezanih za opštinu, a prije svega za izgradnju stanova za pripadnike Vojske Crne Gore u Pljevljima, čiji se početak očekuje tokom ove godine.

“Ove godine imaćemo dinamičnu građevinsku sezonu u Pljevljima. Krenulo se sa radovima i pripadnici Vojske su već angažovani na ukljanjanju postojećih objekata u Malom logoru. Opština je angažovana na stvaranju urbanističkih uslova i izradi Elaborata o parcelaciji urbanističkih površina kako bi  projekat počeo sa realizacijom. U okviru razgovora definisani su određeni rokovi, a vrlo brzo, u jeku građevinske sezone, počeće radovi na izgradnji objekta sa stanovima za pripadnike Vojske Crne Gore”-naglasio je predsjednik Golubović

Budući objekat će se raditi na lokaciji DUP-a “ Mali logor”, na urbanističkoj parceli 4, bruto razvijene građevinske površine 4266 m2, sa ukupno 43 stambene jedinice.

“Danas smo praktično udarili administrativni kamen temeljac, kada je u pitanju prva stambena zgrada za zaposlene u Vojsci Crne Gore, sa mjestom rada u Pljevljima. Riječ je o lokaciji Mali logor, iznad bolnice. Vojska Crne Gore već je krenula sa uklanjanjem dotrajalih objekata koji su tu decenijama“, poručio je ministar odbrane Predrag Bošković.

Takođe, na sastanku je napravljen dogovor o ustupanju dva kamiona sa oprememom za čišćenje snijega koji će u narednih mjesec dana biti isporučeni doo “Lokalni putevi” što će upravo, uz završen tender za nabavku utovarivača, značajno ojačati tehničke kapacitete ovog preduzeća.

Sastanku su prisustvovali i potpredsjednik opštine Mervan Avdović, glavni administrator opštine Zoran Radošević i šefica Kabineta predsjednika Maja Rondović.

Kabinet predsjednika