Na inicijativu građana pristupilo se izgradnji i rekonstrukciji pješačkih staza

Nakon inicijativa građana upućenih našoj Opštini i okončane tenderske procedure, pristupilo se izgradnji, popločavanju i asfaltiranju više pješačkih staza u Pljevljima.

Sa ciljem uređenja sigurne pješačke komunikacije i stvaranja jedinstvene funkcionalne povezanosti u gradu, Opština Pljevlja je obezbijedila sredstva za ugradnju behaton ploča na pješačkim stazama koje se nalaze u parku ispod Pošte (park Mila Peruničića) i iza Doma kulture, kao i uređenje i asfaltiranje prilazne saobraćajnice do Akademskog centra.

Radovima na dvije staze  će biti obuhvaćena ugradnja dvoslojnih vibropresovanih behaton ploča površine 737 metara kvadratnih,  a na prilaznoj saobraćajnici kod Akademskog centra izvršiće se ugradnja dva sloja asfalta površine 370 metara kvadratnih.

Izvođač radova je „Ving“ doo, vrijednost Ugovora sa uračunatim PDV-om je 53.633,79 eura, a rok za izvođenje je 45 dana od uvođenja izvođača u posao.

Kako je kazao Nenad Rubežić, direktor Direkcije za izgradnju i investicije Opštine Pljevlja, obnovljene i izgrađene pješačke staze će značajno poboljšati komunikaciju između ulica, ali i povećati bezbjednost pješaka. Izvedenim  radovima, kako je istakao Rubežić, završiće se kompletno uređenje parka ispod Pošte.

Kabinet predsjednika Opštine Pljevlja