UNDP PRUŽA TEHNIČKU POMOĆ OPŠTINI PLJEVLJA ZA IZRADU LEAP-A

Shodno obavezi iz člana 37. Zakona o zaštiti životne sredine Opština Pljevlja je pristupila izradi Lokalnog plana zaštite životne sredine za period 2022-2026, na osnovu čega je Predsjednik opštine formirao radnu grupu za izradu dokumenta za četvorogodišnji period u cilju utvrđivanja ciljeva i zadataka od značaja za zaštitu životne sredine i održivi razvoj pljevaljske teritorije.

S obzirom na to da UNDP u Crnoj Gori ima dugogodišnju saradnju sa opštinom Pljevlja u okviru Projekta rasta zelenog biznisa koji finansira GEF, zatim projekta Povećanje učešća građana u procesima donošenja odluka – podržanog u okviru UNDP-jevog regionalnog programa Gradski eksperimentalni fond i Jačanje kapaciteta za povećanje energetska efikasnost i smanjenje zagađenja vazduha u opštini Pljevlja, a u cilju izrade što kvalitetnijeg dokumenta zasnovanog na metodološkim i zakonskim osnovama, UNDP će pružiti tehničku pomoć Radnoj grupi, kroz angažovanje eksperta za strateško planiranje.

Uloga eksperta, u saradnji sa radnom grupom, definisana je javnim konkursom koji je raspisala Kancelarija UNDP-a u Crnoj Gori, koji je otvoren do 31.oktobra.

Uslove Konkursa možete pogledati na https://jobs.undp.org/cj_view_job.cfm?cur_job_id=102793