Nova oprema Komunalnoj policiji – za efikasniji terenski rad

Tokom protekle nedelje, služba Komunalne policije opštine Pljevlja je obnovila ljetnje i zimske dijelove službenih uniformi.

Načelnik Komunalne policije Bojan Bajčeta pohvalio je značajan napredak u efikasnosti službe kojom rukovodi, ostvaren kroz pojačan terenski rad, najviše u dijelu direktnih kontakata sa građanima, posebno onima koji krše komunalni red.

 „Kako je članom 13 Zakona o komunalnoj policiji propisana obaveza nošenja uniforme komunalnog policajca prilikom obavljanja službene dužnosti, kao odgovorna služba pristupili smo obnavljanju službenih uniformi i obilježja, a sve u cilju zakonitog i efikasnog obavljanja poslova komunalnog nadzora na terenu“, istakao je načelnik Bajčeta.

Pored uniformi i obilježja, Komunalna policija je ovom prilikom nabavila i sredstva prinude što je takođe obaveza propisana Zakonom o komunalnoj policiji.

Bajčeta je podsjetio da je služba u predhodnom periodu opremljena i sa dva nova službena vozila, aparatom za mjerenje nivoa buke koja se emituje u životnu sredinu, kao i ostalom pratećom tehničkom opremom koja je neophodna za zakonito i efikasno obezbjeđenje komunalnog reda u našem gradu.

„Dakle, nabavkom novih uniformi služba Komunalne policije opštine Pljevlja je u potpunosti tehnički opremljena da odgovori svim potrebama složenog komunalnog nadzora prilikom obavljanja poslova na terenu“, zaključio je Bajčeta i uputio apel sugrađanima, svim fizičkim i pravnim licima,  da se odgovorno ponašaju kada je u pitanju poštovanje komunalnog reda, kao i da se pridržavaju posebnih mjera koje je propisalo NKT za zarazne bolesti, kako bi iz trenutne situacije izašli sa što manje posledica.

Kabinet predsjednika Opštine Pljevlja