ОДРЖАНА ПРВА ТРОТИНИЈАДА У ПЉЕВЉИМА

Са великим задовољством обавјештавамо јавност о успјешној одржаној дјечијој тротинијади, која се јуче одржала на Тргу 13. јул. Ова манифестација, која се одржава први пут, окупила је 151 малишана из наше локалне заједнице, стварајући весело и незаборавно искуство за све , и учеснике и гледаоце.

Дјечија тротинијада, организована је у циљу промоције здравих стилова живота и физичке активности код дјеце, а такође је имала за циљ да окупи породице и заједницу у веселој атмосфери.

Дјеца су се такмичила у двије категорије – узраст до 4 године и категорија од 4 до 6 година, на посебно осмишљеним полигонима, демонстрирајући тиме своје вјештине и брзину на тротинетима.

У категорији до 4 године, најбржи је био Фарис Кријешторац, другопласирана је била Ања Бјековић док је треће мјесто припало Викторији Илић

У категорији од 4 до 6 година, побједник је била Аја Муслић са најбржим временом такмичења од 21.75 секунде, другопласирана је била Уна Госпић, док је треће мјесто у овој категорији припало Дуњи Гогић.

За најбрже тротинисте, Секретаријат за спорт и младе и Туристичка организација Пљевља, обезбједили су медаље, пехаре и скромне поклон награде, које је, заједно са секретарком Секретаријата за спорт и младе Милицом Секулић, уручила директорица туристичке организације Пљевља – Дијана Јурић. За све учеснике тротинијаде, Секретаријат за спорт и младе обезбједио је поклон мајице као и освјежење у виду воде и воћа.

Између трка, дјеца су имала прилику да уживају уз аниматоре и активности које су их забављале и одржавале њихову енергију на високом нивоу.

Ова тротинијада је била посебно успјешна захваљући подршци волонтера који су допринјели организацији догађаја.