Opština Pljevlja finansira radove na zamjeni fasade na zgradi Osnovnog suda

Zgrada Osnovnog suda u Pljevljima biće još jedan estetski i energetski unaprijeđen objekat koji će upotpuniti oplemenjenu sliku centralne gradske zone. Na zgradi će, kroz program koji Opština Pljevlja realizuje u cilju implementacije mjera energetske efikasnosti objekata koji se grijiu iz kotlarnice u Skerlićevoj, biti izvršena rekonstrukcija fasade, oluka i rasvjete.

Radove vrijednosti 32.336,75 eura sa PDV-om izvodi firma “Tehnogradnja” doo, a rok za izvođenje je 30 dana od dana uvođenja izvođača u posao.

Programom energetske efikasnosti, kojim je Opština Pljevlja za ovu godinu opredijelila sredstva u iznosu od 280.000 eura, a koji se odnosi na implementaciju mjera na objektima koji se griju iz kotlarnice u Skerlićevoj ulici, u narednom periodu biće, na osnovu izvedenih detaljnih energetskih pregleda na 21 zgradi, izvršena selekcija i naprevljena metodologija po kojoj će se na još objekata u cetru grada implementirati mjere.

Za ove radove  tokom prošle godine utrošeno je oko 500.000 eura, a 11 zgrada, kako one u kojima su smještene javne institucije, tako i stambene je kompletno energetski efikasno.

Podsjetimo, programom energetske efikasnosti, do sada je izvršena zamjena fasada na zgradama: kotlarnice u Skerlićevoj ulici, Skupštine opštine Pljevlja (bivša SDK), Sekretarijata za privredu Opštine Pljevlja, Fonda PIO, iznad bivše državne apoteke u glavnoj ulici, iznad apoteke Prima S, Obnove u Tršovoj ulici i niz zgrada u donjem dijelu glavne ulice.

Kabinet predsjednika Opštine Pljevlja