Završena izgradnja vrtića na Gukama

Radovi na izgradnji vrtića na Gukama – nove jedinice JPU „Eko bajka“ Pljevlja, koji su počeli krajem jula 2020. godine, završeni su u predviđenom roku – godinu dana od početka izgradnje. Raduje nas činjenica što je ova predškolska jedinica spremna za prijem 70-oro pljevaljskih mališana, i što će u objektu novog vrtića od 500 metara kvadratnih bruto površine biti i centralno mjesto za pripremu hrane za oko 450 naših najmlađih sugrađana.

Podsjećamo, Opština Pljevlja je za navedeni projekat ustupila tadašnjem Ministarstvu prosvjete građevinsko, o trošku Opštine komunalno opremljeno zemljište površine 1.700 metara kvadratnih, a uložila i sredstva za izmještanje postojeće hidrotehničke infrastrukture u vrijednosti od 20.000 eura.

Zadovoljstvo nam je što učestvujemo u stvaranju objekata i vrijednosti koje daju dodatni kvalitet životu u Pljevljima, posebno najmlađim sugrađanima.

Opština Pljevlja u proteklom periodu značajno je posvetila pažnju u stvaranju boljih uslova života u naselju Guke. Ranije je u naselju Guke izgrađeno i otvoreno područno odjeljenje Osnovne škole „Salko Aljković“ i fiskulturne sale, vrijednosti radova preko milion eura

Otpočeli smo radove na Ostroškoj ulici u tom naselju, a koji se odnose na izgradnju kompletne saobraćajnice u dužini od 500 metara, sa izgradnjom cjelokupne infrastrukture, čija je vrijednost oko 340.000 eura. Tokom 2018. godine je izgrađena Višegradska ulica sa kompletno obnovljenom vodovodnom i kanalizacionom mrežom, a za te poslove iz opštinskog budžeta izdvojena su sredstva u iznosu od 150.000 eura. Nedavno su završeni radovi na izgradnji fekalne kanalizacije Dolovi II, ukupne dužine oko 1300 metara, čime je dugogodišnji problem 60 domaćinstava u naselju riješen. U toku je i eksproprijacija zemljišta i priprema za realizacviju projekta izgradnje asmoferske kanalizacije kojim se rješava još jedan od velikih komunalnih problema u ovoj mjesnoj zajednici.

Izgradnju vrtića na Gukama, vrijednosti radova oko million eura, finansirala je Vlada Crne Gore kroz projekat sa Razvojnom bankom Savjeta Evrope.

Kabinet predsjednika Opštine Pljevlja