Opština Pljevlja nagradila najboljeg policajca

Godinama unazad, tradicionalno na kraju kalendarske godine vrši se odabir najboljih službenika Centra bezbjednosti i stanice Granične policije Pljevlja kao i njihovo nagrađivanje od strane lokalne uprave.

Tako je i danas (30. decembar 2019. godine) predsjednik Opštine, Igor Golubović na prijedlog kolegijuma načelnika Centra bezbjednosti Pljevlja, a u skladu sa dosadašnjom saradnjom, za 2019. godinu dodijelio novčane nagrade u iznosu od po 250,00 eura za dva policijska službenika.

Nagrađeni policajci su :

  1. Kovačević Dobrilo,stariji policajac I klase ( Centar bezbjednosti Pljevlja ) i
  2. Despotović Dragan,stariji policajac I klase (stanica Granične bezbjednosti Pljevlja).

Predsjednik Golubović čestitao je nagrađenim policajcima i naglasio je da ova tradicionalna aktivnost prijema i nagrađivanja policijskih službenika koji su se svojim radom istakli u prethodnom periodu pokazuje odgovoran i partnerski odnos Opštine Pljevlja sa svim državnim organima, a posebno sa onim koji zajedno sa lokalnom upravom obezbjeđuju kvalitetne i bezbjedne uslove za život svih građana.

„Dobra komunikacja i zajedničko djelovanje dokazani su kako prethodnih godina, tako i ove 2019. godine gdje su Opština i Centar bezbjednosti na nekoliko zajedničkih akcija i događaja pokazali odgovoran odnos prema građanima, prema primjeni zakona i prema svemu onome što daje razlog postojanja, kako lokalnoj upravi tako i državnim organima, u ovom slučaju Centru bezbjednosti Pljevlja“, kazao je predsjednik Golubović koji je takođe naglasio da su lokalna vlast i pripadnici Centra bezbjednosti kao i svih službi bezbjednosti na istom zadatku, koji se odnosi na obezbjeđivanje ugodnog i mirnog života u sredini koju zajedno djele svi građani.

Načelnik pljevaljskog Centra bezbjednosti Dragan Slavulj naglasio je da odabir najboljih nije bio mnogo zahtjevan s obzirom da se policajci dobro poznaju i da su lako izabrali prve među jednakima. Prema njenovim riječima, ono što karakteriše dobrog policajca jeste prije svega profesionalan odnos prema radu, kulturan odnos prema građanima, redovno izvršavanje svojih obaveza, poštovanje i uvažavanje starješina kao i sve moralne osobine i vrijednosti koje krase čovjeka.

Nagrađeni policajci Dobrilo Kovačević i Dragan Despotović, zahvalili su se na ukazanom povjerenju da baš oni budu nosioci ovogodišnje  nagrade, uz riječi da im posebno zadovoljstvo pričinjava što nagrada dolazi od strane njihovihstarješina i kolega, kao i da će im to biti dodatni podstrek da u narednom periodu pruže još bolje rezultate.

Kabinet predsjednika