Opština Pljevlja neće vršiti prinudnu naplatu poreza

Opština Pljevlja – Uprava lokalnih javnih prihoda do 1. septembra 2020. godine neće preduzimati mjere prinudne naplate poreza kako za pravna tako i za fizička lica, niti će obračunavati zateznu kamatu za neblagovremeno plaćanje.

To je precizirano Odlukom o mjerama umanjenja negativnih efekata izazvanih epidemijom Covid 19 koja je između ostalih usvojena na sjednici Skupštine Opštine Pljevlja.  

U pitanju su dvije vrste mjera i to jedna koja se odnosi na olakšice prilikom plaćanja obaveza koje imaju preduzetnici i fizička lica prema Opštini Pljevlja i druga koja se tiče subvencionisanja građana i preduzetnika koji su neposredno pogođeni epidemijom – saopštio je direktor Uprave lokalnih javnih prihoda Dragomir Gospić, gostujući u jutarnjem programu Radio televizije Pljevlja.

Olakšice se odnose i na sve  ugostitelje na teritoriji Opštine Pljevlja kojima neće biti obračunata lokalna komunalna taksa kao ni naknada za pristup putu za period kada nisu poslovali, dok će im plaćanje dodatka Turističkoj organizaciji Pljevlja takođe biti odloženo.

Ono što je važno napomenuti jeste da se prilikom donošenja mjera vodilo računa o poštovanju zakona imajući obzir prema budžetu Opštine Pljevlja kako ne bi došlo ni u kom slučaju do ugrožavanja finansija lokalne uprave.

Lokalna uprava u Pljevljima je ovom, kao i ostalim mjerama usvojenim u okviru Odluke o umanjenju negativnih efekata izazvanih epidemijom virusa Covid-19 potvrdila visok stepen odgovornosti prema najugroženijim građanima i privrednim duštvima, i to pružanjem paketa pomoći kao i dodatnim aktivnostima na prevazilaženju ekonomskih posljedica izazvanih nastalom situacijom.

Kabinet predsjednika Opštine Pljevlja