Opština Pljevlja obilježila Dan starih lica

Predsjednik opštine Igor Golubović sa saradnicima u utorak je posjetio bračni par Džehović – Zinetu i Avda i Radojku Peruničič, korisnike Programa „Njega starih lica“, uručivši im tom prilikom prigodne poklone, dar Opštine Pljevlja.

Posjeta je upriličena povodom 1. oktobra, Međunarodnog Dana starih osoba, a bračni par Džehović i Radojka Peruničić nijesu krili zadovoljstvo što su u svojim domovima ugostili prvog čovjeka opštine i njegove najbliže saradnike.

Potrudili su se da budu dobri domaćini i da se kroz gostoprimstvo predsjedniku opštine, koliko toliko oduže Opštini Pljevlja za sve dobro koje im je donio Program „Njega starih lica“.

Program je, kažu, neophodan i koristan, ali bi bio još kvalitetniji ukoliko bi posjete i boravak gerontodomaćica kod korisnika Programa bili i češći i duži.

Jednokratne sedmične posjete za samačka domaćinstva i dvokratne za bračne parove, u trajanju od po dva sata, smatraju oni, premalo su za sve obaveze i poslove u kojima im pomažu gerontodomaćice.

Predsjednik opštine zahvalivši se na gostoprimstvu najavio je nastavak Programa i u budućem periodu.

„Opština Pljevlja i nadležni Sekretarijat za društvene djelatnosti se odgovorno odnose prema svim sugrađanima koji su u stanju socijalne ili neke druge potrebe i kojima je potrebna pomoć. Sa posebnom pažnjom se odnosimo prema projektu gerontodomaćica kojeg finansiramo iz Budžeta ali znam da uvijek i treba i može više“, kazao je predsjednik Golubović dodavši da će projekat biti nastavljen i u narednoj godini u istom ili većem obimu.

„Ako uspijemo da obezbijedimo finansijska sredstva, onda ćemo u idućoj godini povećati i broj korisnika i interval obilazaka“, kazao je Golubović.

Program podrške i pomoći starijim sugrađanima „Njega starih lica“ Opština Pljevlja, u kontinuitetu, najprije u partnerstvu sa Zavodom za zapošljavanje, a potom samostalno, realizuje od 2005. godine.

Zaposleno je 12 gerontodomaćica a Program trenutno koristi 80 lica.

 

Kabinet predsjednika