Opština Pljevlja objavila Javni poziv za besplatan prevoz osoba sa invalididtetom i teže pokretljivih lica

Specijalizovano putničko vozilo sa hidrauličnom rampom za kolica služiće novom besplatnom servisu Opštine Pljevlja koji će uskoro biti dostupan za prevoz osoba sa invaliditetom i teže pokretljivih lica gradskog i ruralnog područja koji se školuju, i/ili rade na teritoriji opštine Pljevlja i imaju opravdane svakodnevne potrebe za prevozom.

Servis prevoza teško pokretljivih lica predstavlja nastavak aktivnosti Opštine Pljevlja i primjer dobre prakse poboljšanja statusa osoba sa invaliditetom i teže pokretljivih lica a sve na korist kako korisnika tako i šire društvene zajednice.

Opština Pljevlja objavila je Javni poziv za korišćenje usluge prevoza lica sa invaliditetom i teže pokretljivih lica, koji će tokom cijele godine biti otvoren za sve sugrađane koji ispunjavaju uslove Javnog poziva, odnosno koji medicinskom i drugom dokumentacijom dokazuju da su u stanju potrebe za korišćenjem ovakve usluge prevoza.

Usluga prevoza biće besplatna za korisnike svakog radnog dana, od ponedeljka do petka, u periodu od 6.30 do 22.00 časa.

Podsjećamo, Opština Pljevlja je, ovaj potpuno novi projekat započela tokom 2022. godine nabavkom motornog vozila koje će  osobama sa motoričkim smetnjama omogućiti lakši prevoz do institucija i ustavnova radi ostvarivanja svojih prava na slobodan i inkluzivan život u zajednici.

O detaljima Javnog poziva možete se informisati na Zvaničnoj stranici Opštine Pljevlja ili u Službi za socijalnu zaštitu Sekretarijata za društvene djelatnosti opštine Pljevlja.

Sekretarijat za društvene djelatnosti Opštine Pljevlja