Opština Pljevlja pružiće podršku ICT CORTEX zajednici

Predsjednik Opštine Pljevlja Igor Golubović upriličio je danas sastanak sa predstavnicima inovativne „ICT CORTEX“ zajednice – izvršnim direktorom Tarikom Zaimovićem i projektnom menadžerkom Valentinom Beg Deljanin. Na sastanku je predstavljen program edukacije iz ICT oblasti, koji kroz projekat “Cortex akademija” realizuje ICT Cortex, čiji je cilj jačanje kooperativnog obrazovanja i davanje doprinosa unaprijeđenju obrazovnog sistema kroz poboljšanje nastavnih planova i edukaciju nastavnog kadra.

Dio pilot projekta biće i dvije srednje škole sa teritorije opštine Pljevlja – Srednja stručna škola i Gimnazija “Tanasije Pejatović”, čiji učenici će biti u prilici da zajedno sa srednjoškolcima iz još četiri crnogorska grada steknu vještine na osmonedeljnim obukama i usvoje osnove teorijskog i praktičnog znanja iz oblasti informacionih tehnologija.

Nakon održanog sadržajnog sastanka, donešen je zaključak da će Opština Pljevlja pružiti adekvatnu finansijsku i stručnu podršku učenicima i profesorima sa teritorije Pljevalja, koji će biti dio projekta.

Danas je u prostorijama Skupštine opštine Pljevlja održan i info dan za učenike dvije srednje škole, u okviru koga je pljevaljskim srednjoškolcima predstavljen projekat kao i benefiti učešća na istom.

Kabinet predsjednika Opštine Pljevlja