Otpočeli radovi na izgradnji cjevovoda u Ulici oslobođenja

Radovi na izgradnji cjevovoda visoke i niske zone od Pliješi do grada, na dionici u ulici Oslobođenja, koje kroz kapitalni budžet finansira Opština Pljevlja, otpočeli su prije nekoliko dana. Ukupna vrijednost radova koje je Opština Pljevlja ugovorila sa „Indel – inženjering“ doo iz Podgorice je 189.683,20 eura (sa PDV-om), a rok završetka je 100 dana.

Ovo je prva faza realizacije strateškog projekta Opštine Pljevlja, koji se odnosi na rekonstrukciju i izgradnju glavnog dovoda od Postrojenja za preradu pitke vode na Pliješi do grada, čija je ukupna vijednost 2,2 miliona eura.

Projekat izgradnje cjeovovoda dužine 660 metara je veoma važan za našu opštinu i jedna je od više investicionih aktivnosti koje pljevaljska lokalna samouprava realizuje ove godine, sa ciljem poboljšanja kvaliteta vodosnabdijevanja grada.

Ugovor se odnosi na izgradnju distibutivnog cjevovoda DN 200 mm i sekundarnog cjevovoda DN 110 mm sa svim priključcima za stambeno – poslovne objekte u ovoj ulici.

Ovim radovima će se omogućiti pouzdanije napajanje gradske mreže vodom iz postrojenja Pliješ, smanjiti gubici i riješiti problem sa održavanjem starog cjevovoda i velikim brojem oštećenja kolovoza i asfalta u ulici Oslobođenja, a u korist svih građana u pomenutoj ulici.

Kabinet predsjednika Opštine Pljevlja