ПИЛОТ ЕЛДИН ХРАПОВИЋ ДОБИО СВОЈУ УЛИЦУ У ПЉЕВЉИМА

Пригодном церемонијом у присуству предсједника Скупштине Црне Горе господина Андрије Мандића, предсједника Општине Пљевља др Дарија Вранеша, породице, колега из класе, пријатеља и многобројних грађана, свечано је откривена табла са називом улице Пилота Елдина Храповића.

У свом обраћању, предсједник Општине је истакао да ће учинити све да се храбри подвиг Елдина Храповића не заборави.

-Људскост, храброст и одважност пилота Елдина Храповића не дозвољавају да га смрт одведе у заборав. Сви покушаји да се храбри официр заборави су превише слаби пред његовим јуначким именом. Иницираћу уз подршку Скупштине општине Пљевља, код Министарства просвјете да се његово име нађе у уџбеницима историје. Имамо право да тражимо да наша дјеца, када буду учила лекције о дешавањима током несрећног грађанског рата, уче и о људском поступању нашег храброг пилота.

Током свог обраћања, предсједник Скупштине Андрија Мандић је нагласио да херојски чин пилота Храповића треба да служи као примјер младим генерацијама.

-Елдин Храповић је честити, часни витез Пљеваља, који је своју заклетву, своју ријеч, своју отаџбину чувао до краја живота. На примјерима Елдина Храповића данас треба да се васпитавају официри Црне Горе. На тим примјерима треба да се васпитавају младе генерације, рекао је предсједник Скупштине Андрија Мандић.

Пилот Елдин Храповић био је прва жртва ЈНА 1991. године, чији је транспортни хеликоптер оборен у близини Љубљане током повратка са свакодневног задатка.

Инцијатива да се Бобовска улица у којој је рођен и у којој је живио  Елдин Храповић преименује, поднијета је још 2014. године, али је тек сада у сазиву нове скупштинске већине једногласно усвојена.

У наредном периоду, назив Бобовска улица носиће нека друга улица у пљеваљској општини, по одлуци Савјета за давање предлога насеља, улица и тргова.