Pljevaljske krojačice sašile 400 maski

Vrijedne ruke pljevaljskih krojačica tokom nekoliko prethodnih dana stavile su svoje manufakture u službu građana i dobrovoljno izrađivale zaštitne maske za potrebe Pljevljaka.

Opština Pljevlja podržala je ovu, velikodušnu aktivnost kroz obezbjeđivanje materijala za šivenje, i do sada je za potrebe najugroženijih i osjetljivih kategorija stanovništva sašiveno i podijeljeno oko 400 maski i to: pljevaljskom Domu starih, gerontodomaćicama, Crvenom Krstu Pljevlja i lokalnim preduzećima i svim službama Opštine Pljevlja koje u trenutnim okolnostima – pojave koronavirusa u državi, obezbjeđuju neophodne uslove rada i funkcionisanja sistema lokalne uprave i samouprave.

Kako su kazale krojačice, maske se izrađuju od pamuka, perive su i mogu da se upotijebljavaju više puta, a Opština Pljevlja izašla im je u susret u snabdijevanju materijalom. Ove poslove krojačice će obavljati sve dok za to bude postojala potreba i dok Crna Gora ne pobijedi borbu sa koronavirusom.

Opština Pljevlja zahvaljuje vrijednim ženama na pokazivanju visokog stepena humanosti i odgovornosti prema sebi i drugima, i poziva još sugrađana da se uključe u akciju, koja će trajati sve dok za to bude postojala realna potreba.

Kabinet predsjednika Opštine Pljevlja