Pljevljaci sa predjsednikom vozili biciklo

Završeno je prvo obilježavanje Dana bez automobila, a time i Evropske nedelje mobilnosti, koja se po prvi put u našoj Opštini obilježavala od 16.-22.septembra 2019. godine, u okviru  projekata „Energetski efikasna urbana mobilnost u zemljama Jugoistočne Evrope – „SUMSEEC II,  Zajednice opština Crne Gore u saradnji sa GIZ-om, Otvorenim  regionalnim fondom za Jugoistočnu Evropu – energetska efikasnost (ORF EE).

Tokom Dana bez automobila, veliki broj  građana i djece je bio u prilici da sa predsjednikom opštine Igorom Golubovićem i potpredsjednikom Mervanom Avdovićem, u organizaciji Službe menadžera i Turističke organizacije, vozi bicikl.

Ovom prilikom,  učenici iz tima prve pomoći OŠ „Boško Buha“ na čelu sa profesoricom  Koviljkom Leković su pokazali koliko je bitno pravovremeno i pravo reagovanje u slučaju povreda pješaka i biciklista. Uz pomoć Organizacije „Crvenog krsta Pljevlja“ Amin Harbić, Ana Kapetanović, Lejla Harbić, Hena Kriještorac, Sanel Bošković na čelu sa kapitenom Marijom Pejatović pokazali su velikom broju prisutnih građana kako reanimirati na licu mjesta, zaustaviti krvarenje i mobilisati otvreni prelom potkoljenice na markirantima Ejdanu Mahiću, Amili Drnda i Eli Kulugliji.

Old tajmer klub Pljevlja je, za potrebe izvođenja pokazne vježbe prve pomoći, ustupio vozila, dok je NVO Legalis u okviru svojih aktivnosti podijelio edukativni materijal o značaju zaštite životne sredine.

Tokom završnog događaja podjeljen je veliki broj edukativno – promotivnog materijala. Nakon ovih aktivnosti građani Pljevalja su nastavili vožnju zatvorenim gradskim ulicima.

Ovo je prilika da se zahvalimo i velikoj i profesionalnoj podršci Centra bezbjednosti Pljevlja koji je omogućio zatvaranje ulica za saobraćaj.

Kabinet predsjednika