POČELO PRIJAVLJIVANJE ZA INŽENJERSKU ŠKOLU NAUKE KOJU FINANSIRA OPŠTINA PLJEVLJA


Prijavljivanje za drugu Inženjersku školu nauke koju organizuje NVO “Korak sa naukom”, a finansira Opština Pljevlja, počelo je juče.
Cilj škole, koja je prvi put održana prošle godine uz podršku pljevaljske lokalne samouprave, Ministarstva nauke Crne Gore i Američkog ugla u Pljevljima, jeste da se mladim ljudima približi pojam inženjerskih nauka i disciplina koje se izučavaju na Elektrotehničkom i Mašinskom Fakultetu u Crnoj Gori i širom Evrope.
Poziv za prijavljivanje srednjoškolcima sa teritorije Crne Gore otvoren je do 25. juna 2021. godine, a priliku da prate predavanja i učestvuju na radionicama predavača imaće 30 polaznika iz cijele Crne Gore.
Škola će trajati sedam dana, od 05. do 12. jula, a tim predavača će biti sačinjen od studenata magistarskih i doktorskih studija elektrotehnike i mašinstva kao i istaknutih univerzitetskih profesora sa ova dva fakulteta Univerziteta Crne Gore.
Zainteresovani srednjoškolci mogu se prijaviti popunjavanjem formulara dostupnog na linku: https://forms.gle/fYKsXoFmrpHiD3Zd7
Inženjerska škola nauke, jedinstvena u Crnoj Gori, uspješno je održana u avgustu prošle godine, a lokalna samouprava, prepoznajući važnost ovakve organizacije, uvrstila je finansiranje aktivnosti u Budžet Opštine Pljevlja za 2021. godinu.
Kabinet predsjednika Opštine Pljevlja