Počinju detaljni energetski pregledi na zgradama koje koriste daljnsko grijanje iz kotlarnice u Skerlićevoj ulici

Firma „Dencon“ doo iz Podgorice izvršiće detaljne energetske preglede na 21 zgradi u centru grada koje se griju iz kotlarnice u Skerlićevoj ulici, odlučeno je nakon sprovedenog postupka javne nabavke koji je Opština Pljevlja ranije raspisala. Obaveza firme je da izradi izvještaj o izvršenom energetskom pregledu objekata, nakon čega će ovlašćena lica Opštine Pljevlja donijeti odluku o prioritetnim zgradama koje će ući u proces sufinansiranja rekonstrukcije fasada i fasadnih otvora.

Nakon izvedenih radova, za koje je rok izvršenja 60 dana, Opština Pljevlja će ući u realizaciju dijela  kapitalnog budžeta u iznosu od 280.000 eura koji je opredijelila za sprovođenje mjera energetske efikasnosti iz objekata koji se griju iz kotlarnice u centru grada. Ovim mjerama omogućiće se postavljanje termoizolacionih fasada sa ciljem uštede energije i smanjenja zagađenja vazduha od sagorijevanja uglja tokom zimskim mjeseci.

Tokom prošle godine, Opština Pljevlja je od sredstava koja je Vlada Crne Gore opredijelila za iste poslove, kompletno rekonstruisala i energetski efikasno opremila 11 zgrada u užem gradskom jezgru i to zgradu Skupštine Opštine Pljevlja, Selkretarijata za privredu Opštine Pljevlja, Fonda PIO, zgradu iznad bivše državne apoteke, apoteke Prima S, zgradu Obnove u Tršovoj ulici, niz zgrada u donjem dijelu glavne ulice, kao i zgradu u Skrelićevoj ulici.

Kabinet predsjednika Opštine Pljevlja