Šef kancelarije UNHCR-a u posjeti Opštini Pljevlja

U okviru radne posjete opštini Pljevlja, novi šef kancelarije UNHCR-a za Crnu Goru, gospodin Žan-Iv Bušardi sastao se sa predsjednikom Opštine Pljevlja gospodinom Igorom Golubovićem.

Cilj posjete predstavnika UNHCR-a je upoznavanje sa svim akterima u opštini Pljevlja koji učestvuju u aktivnostima rješavanja problema koje donosi migrantska kriza.

U toku razgovora gospodin Bušardi je izrazio zadovoljstvo  radom institucija  u opštini Pljevlja koje su uključene u aktivnosti,  pomoći migrantima i izbjeglicama.

Predsjednik opštine Pljevlja gospodin Igor Golubović, poželio je doborodošlicu gostima i istakao da se opština Pljevlja nalazi na trasi kretanja migranata i izbjeglica prema zemljama zapadne Evrope. Istakao je značaj uključenosti svih relevantnih institucija u opštini Pljevlja u cilju pružanja pomoći migrantima i izbjeglicama dok borave na području naše opštine. Takođe je naglasio da je veoma važno uspostaviti strukturiranu saradnju opštine i UNHCR-a, i utvrditi nadležnosti.

Na sastanku je istaknuto da u ovom periodu postoji uzlazni trend priliva migranata i izbjeglica u našu opštinu.

Zajednički zaključak sa sastanka je da u narednom periodu treba unaprijediti  modalitete saradnje izmedju opštine Pljevlja i UNHCR-a.

Kabinet predsjednika Opštine Pljevlja