Pokloni Opštine Pljevlja pljevaljskim prvačićima

Opština Pljevlja obezbijedila je vrijedne poklone – školske rančeve i dio školskog pribora za djecu sa gradskog i seoskog područja, njih 159-oro, koji će u 2021/2022 godini pohađati prvi razred osnovne škole.

Predstavnici Sekretarijata za društvene djelatnosti uručili su danas dio poklona na svečanom prijemu organizovanom u njihovu čast u Osnovnoj školi “Salko Aljković”, dok će sjutra pokloni biti uručeni prvačićima iz preostalih gradskih i seoskih škola.

Opština Pljevlja je za ovu budžetsku stavku opredijelila sredstva od 15.000 eura, kao nastavak uspješne akcije nabavke udžbenika za učenike prva tri razreda osnovnih škola. Budući da su Odlukom Vlade Crne Gore obezbijeđeni besplatni udžbenici svim učenicima osnovnih škola, sredstva Opštine su preusmjerena na stimulans prvačićima i njihovim roditeljima i starateljima u vidu nabavke školske opreme i pribora.

Kroz ovakvu podršku, Opština Pljevlja pokazuje posebnu pažnju prema mališanima koji započinju novo životno poglavlje.

Godinama unazad, preko Sekretarijata za društvene djelatnosti afirmiše se i podržava omladinska politika i obrazovanje. Dodjeljujemo učeničke i studentske stipendije, mlade pomažemo i kroz lokalni plan akcije za mlade, vannastavne aktivnosti, pomoć studentima koji se usavršavaju u instranstvu, organizaciju školskih sportskih takmičenja, pomoć za odlazak na državna takmičenja i Olimpijadu znanja.

Koristimo priliku da đacima prvacima i ostalim učenicima pljevaljskih škola čestitamo polazak u školu, da im svi dani školovanja ostanu u najljepšem sjećanju, da usvajaju i stiču znanja za svoje i za dobro naše zajednice i države.

Kabinet predsjednika Opštine Pljevlja