Potpisani ugovori sa korisnicima programa preduzetništvo i žensko preduzetništvo

Danas su u Kabinetu predsjednika Igora Golubovića potpisani ugovori o bespovratnoj finansijskoj podršci preduzetnicima i preduzetnicama čije su biznis ideje na Konkursu za raspodjelu subvencija u preduzetništvu, turizmu i ženskom preduzetništvu, koji sprovodi Opština Pljevlja, ocijenjene kao najbolje.

Odlukom o raspodjeli subvencija u preduzetništvu, turizmu i ženskom preduzetništvu za 2021. godinu podržani su biznis planovi: “Nabavka linije za pakovanje zrnastih proizvoda” (5.000,00 eura), “Unaprijeđenje turističke ponude seoskog domaćinstva Popović””(3.970,00 eura), “Frizerski salon “Barbiere Palermo” (1.030,00 eura), i “Proizvodnja pogača i invertovanog sirupa za prihranu pčela” (4.000,00 eura).

Predsjednik Opštine Pljevlja Igor Golubović čestitao je preduzetnicima i preduzetnici na hrabrosti da počinju sopstveni biznis, izražavajući nadu da će bespovratna pomoć Opštine biti dobar podsticaj za razvoj biznisa koji su započeli.
Predstavnici Komsije i korisnici sredstava konstatovali su je potrebno što više afirmisati mlade ljude na pokretanje sopstvenog biznisa, da je pomoć Opštine Pljevlja značajna za unaprijeđenje kvaliteta ponude i nabavke opreme za poboljšanje poslovanja, uprkos činjenici  da je na konkurs pristiglo svega 5 biznis planova od kojih su odlukom Komisije, podršku dobila četiri preduzetnika.

Javnim konkursom koji je Opština Pljevlja raspisala u maju ove godine, poseban akcenat je stavljen na razvoj preduzetništva i turizma na seoskom području, proizvodno – prerađivačke djelatnosti i zanatske djelatnosti, a za te namjene opredijeljena su bespovratna finansijska sredstva u iznosu od 18. 000 eura, od čega se 10.000 eura odnosilo na razvoj preduzetništva i turizma, a 8.000 eura na razvoj ženskog preduzetništva.

Predsjednik Golubović  je istakao da će iznos opredijeljenih sredstava narednih godina  biti veći, kao i da se nada da će preduzetnici namjenski utrošiti dobijena sredstva.

Odluku Komisije za raspodjelu sredstava za podršku i podsticaj razvoju preduzetništva i turizma i podršku i podsticaj razvoju ženskog preduzetništva možete pogledati ovdje.

Kabinet predsjednika Opštine Pljevlja