Potpredsjednik Vlade Crne Gore u radnoj posjeti Pljevljima

Predstavnici Vlade Crne Gore na čelu sa potpredsjednikom Dritanom Abazovićem boravili su danas (23. decembar 2020. godine) u zvaničnoj posjeti Pljevljima, u okviru koje su se sastali sa rukovodstvom Opštine Pljevlja na čelu sa predsjednikom Igorom Golubovićem.

Delegaciju Vlade Crne Gore predstavljali su i ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ratko Mitrović, ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović i direktor Uprave policije Vesko Damjanović.

Na sastanku sa pljevaljskom lokalnom upravom govorilo se o dinamici najznačajnijih projekata koji se realizuju u saradnji sa Vladom Crne Gore, kao i onim projektima koje je Opština Pljevlja kandidovala za kapitalni Budžet države Crne Gore za 2021. godinu.

Predsjednik Golubović upoznao je predstavnike Vlade sa najznačajnijim projektima vrijednim za poboljšanje kvaliteta života u Pljevljima, naročito onim koji se tiču oblasti zaštite životne sredine u dijelu infrastrukture, projekata vodosnabdijevanja, upravljanja otpadnim vodama, daljinskog grijanja Pljevalja, kao i dinamici realizacije projekata sanacije dvije ekološke crne tačke – deponije pepela i Šljake na Maljevcu i flotacionog jalovišta u Gradcu.  Golubović je govorio i o značaju realizacije projekta ekološke rekonstrukcije bloka I Termoelektrane, odnosno značaju Pljevalja kao energetsko – rudarskog centra za ekonomsku stabilnost države.

„O značaju energetike i rudarstva za naš grad dovoljno je reći da je pljevaljska lokalna uprava u vrijeme epidemije korona virusom uspjela da sačuva Budžet i rekordno ga ostvari u 2020. godini “, istakao je Golubović.

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović izrazio je zadovoljstvo što su Pljevlja među prvim crnogorskim opštinama koju su zvanično posjetili novi rukovodioci izvršne vlasti. On je naglasio da su osnovna ljudska prava – na bezbjedan i kvalitetan život i zdravu životnu sredinu imperativ koji mora biti obezbijeđen svima.

 „Opština Pljevlja će u narednom periodu imati otvorena vrata Kabineta potpredsjednika i premijera Vlade Crne Gore za sva pitanja koja se tiču poboljšanja kvaliteta života u gradu“, kazao je Abazović.

Predsjednik Opštine Golubović obavio je zaseban sastanak sa ministrom ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ratkom Mitrovićem na kom su razmijenili informacije o svim aspektima rješavanja dugogodišnjih ekoloških problema u Pljevljima. Postignut je okvirni dogovor da se u što skorijem roku napravi okrugli sto sa stručnim licima koja će razgovarati na temu zaštite životne sredine u gradu.

Delegacije Opštine Pljevlja i Vlade Crne Gore nakon održanih sastanaka u lokalnoj upravi obišli su Rudnik uglja i Termoelektranu Pljevlja.

Kabinet predsjednika Opštine Pljevlja