Pozorišna predstava „Smrt i djevojka“

Pozorišna predstava
Crnogorsko narodno pozorište
04.decembar 2019.god Dom kulture Pljevlja u 19h

Predstava „Smrt i djevojka“ koju je po tekstu Ariela Dorfmana režirao Goran Bulajić, biće izvedena u srijedu 4.decembra 2019.godine u 19časova u sali Doma kulture Pljevlja.

Smrt i djevojka je tekst izuzetne dramaturške reljefnosti, geometrijski precizan sa pricipom „uzmi ili ostavi“, podrazumijeva glumce spremne na traganje za katarzom u najopštijem smislu riječi. Fasciniran sam trouglom kao savršenom geometrijskom formom, posebno kad je pravilno oblikovan dramaturški i literarno, onda kao magnet privlači i traži životnu igru i pažnju. Odluke su individualne. Pitanjem savjesti i zločina bave se mnoge naučne i umjetničke discipline. Uvijek su dva pola u pitanju, neograničena moć raspolaganja drugim čovjekom je često zavodljiva… Je li to kodirano genetski ili stwvoreno načinom života teško da ćemo saznati. Svijet i život treba gledati otvorenim očima, ali prije svega treba upoznati sebe, to je najteži put.
Paulina je vrlo kompleksan lik. Ona nosi savremene probleme koje zovemo “ženskim pitanjem”. Pored toga, ona nosi stabilan ideološki i životni princip.. Ona je kao ogledalo, refleksija i lica i naličja, medijum u kojem se oslikavaju zločin i karijerizam. Uz sve to, Paulina je žena koja do kraja voli.

Režija i izbor muzike Goran Bulajić; Scenografija Anka Gardašević; Kostimografija Jelena Đukanović; Izvršna produkcija Janja Ražnatović

Uloge:
Paulina Salas – Julija Milačić; Roberto MIranda – Dragan Jovičić; Herardo Eskobar – Miloš Pejović
Glas if offa – Jadranka Mamić

Organizator predstave: Turistička organizacija Pljevlja i Sekretarijat za društvene djelatnosti opštine Pljevlja. Ulaznice, po cijeni od 2€, mogu se kupiti na dan predstave od 12časova na biletarnici Doma kulture.