Opština Pljevlja obilježila Međunarodni dan osoba sa invaliditetom

Predsjednik Opštine Pljevlja Igor Golubović i predsjednik Skupštine Opštine Dragiša Sokić, ugostili su danas u radnim prostorijama djecu iz JU Centar za dnevni boravak djece sa smetanjama u razvoju i odraslih lica sa invalididitetom i NVU „Zračak nade“. Druženje je upriličeno povodom obilježavanja 3. decembra – Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom.

Predsjednik Igor Golubović istakao je da su dobar partnerski odnos i saradnja Opštine Pljevlja i ovih ustanova veoma važne karike u procesu stvaranja uslova za uključivanje djece i omladine sa smetnjama u razvoju u život zajednice.

„Opština Pljevlja se zadnjih desetak godina dokazuje kao najinkluzivnija opština u Crnoj Gori koja je obezbijedila prvi objekat za boravak i rad djece sa smetnjama u razvoju. Lokalna uprava će u skladu sa svojim mogućnostima i ubuduće pružati nesebičnu podršku i otvorena vrata za sve aktivnosti kojim se bave ustanove koje poboljšavaju kvalitet života lica sa posebnim potrebama, da bi njihov život bio primjereniji i u skladu sa principima savremenog društva kojem Crna Gora teži kroz evropske i evroatlantske integracije“ – kazao je predsjednik Opštine Pljevlja.

Predsjednik Skupštine Opštine Pljevlja Dragiša Sokić u ime odbornika Skupštine i u svoje lično ime pozdravio je prisutne i izrazio zadovoljstvo na posjeti.

„Drago mi je što ste današ naši gosti, povodom 3. decembra, Dana osoba sa invaliditetom. U prethodnom periodu vašu poziciju u Pljevljima je obilježio predan rad, koji se prije svega odnosi na Nevladino udruženje „Zračak nade“ a potom i Javnu ustanovu  Dnevni centar. Vi ste od osnivanja imali podršku lokalne samouprave, lokalne uprave i Skupštine opštine Pljevlja, i tako će biti u narednom periodu. Radite više nego human posao, kako bi najosjetljivijem dijelu našeg društva i našim sugrađanima omogućili što normalniji život i uslove za život. Siguran sam da će na tom putu i uspjeti – naglasio je Sokić.

Svetlana Dujović, direktorica JU Centar za dnevni boravak djece sa smetanjama u razvoju i odraslih lica sa invalididtetom istakla je da su djeca današnjom posjetom svojim riječima željela da podsjete sve odrasle da treba tokom čitave godine da utiču na to da se ostvare prava djece, omladine i odraslih lica sa smetnjama u razvoju. Dujović se zahvalila Opštini Pljevlja na dugogodišnjoj uspješnoj saradnji, koja će se nastaviti i u narednoj godini, kada će se u prostorijama ove dvije ustanove izvršiti adaptacija prostora za odrasla lica starija od 27 godina.

Kabinet predsjednika Opštine