Predsjednik Opštine Pljevlja održao sastanak sa direktoricom Doma zdravlja

Predsjednik Opštine Pljevlja Igor Golubović sastao se jutros u svom kabinetu sa direktoricom Doma zdravlja Pljevlja dr Brankom Stanković.

Golubović i Stanković tom prilikom su razgovarali o aktivnostima  predstavnika zdravstvenih ustanova i pljevaljske lokalne samouprave sprovedenim sa ciljem obezbjeđivanja boljih uslova za smještaj i liječenje pacijenata oboljelih od Covid – 19 virusa.

Konstatovano je da će nova organizacija rada – premještanje Kovid bolnice iz vojnog stacionara na Interno odjeljenje, a prilagođavanje stacionara potrebama pružanja primarne zdravstvene zaštite, omogućiti kvalitetniju zdravstvenu zaštitu svim pacijentima oboljelim od virusa.

Imajući u vidu loše stanje objekta vojnog stacionara koji je korišćen za potrebe Kovid bolnice, bilo je riječi o radovima na renoviranju objekta i prilagođavanju prostorija potrebama Doma zdravlja.

Pokazujući spremnost da se izađe u susret potrebama građana Pljevalja i medicinskih radnika – naročito onih koji su u prvoj liniji borbe sa korona – virusom, saopšteno je da će Opština Pljevlja, u skladu sa mogućnostima, obezbijediti još jednu donaciju u iznosu od 5.000 eura Domu zdravlja Pljevlja. Ta novčana sredstva, biće, kako je dogovoreno, opredijeljena za renoviranje i poboljšavanje uslova rada u vojnom stacionaru.

Na sastanku je konstatovano i da je ranija donacija od 5.000 eura koju je pljevaljska lokalna uprava uputila Opštoj bolnici Pljevlja krajem 2020. godine, takođe bila opredijeljena  za poboljšanje uslova rada Kovid bolnice u stacionaru Vojske Crne Gore.

Prvi čovjek Opštine Pljevlja i direktorica Doma zdravlja razgovarali su i o dinamici vakcinacije pljevaljskog stanovništva, a dogovoreno je i da zaposleni Opštine Pljevlja koji su u okviru prioritetnih grupa za vakcinisanje tokom ove nedjelje uđu u proceduru imunizacije na virus Covid – 19.

Sastanak je zaključen riječima obostrane podrške i razumijevanja potrebe za zajedničkom akcijom svih društvenih  subjekata , kako bi teška epidemiološka situacija što prije bila prevaziđena.

Kabinet predsjednika Opštine Pljevlja