Raspisan konkurs za dodjelu osam sportskih naknada

Za unaprijeđenje sporta i podršku sportskim organizacijama Opština Pljevlja je u 2021. godinu planirala sredstva u iznosu od 557.000 eura.

Budžetska sredstva Opštine Pljevlja za finansiranje sportskih organizacija, priredbi, manifestacija, školskog sporta, vrhunskog sporta, značajno su – za oko 100.000 eura uvećana 2019. godine.  Tim uvećanjem stvorili su se uslovi i za povećanje izdvajanja za sportske naknade, koje za cilj imaju stimulisanje naših sportista koji na dostojan način predstavljaju grad i Državu.

Javni konkurs za dodjelu osam sportskih naknada u 2021. godini  raspisan je danas (01. april 2021. godine).

Pravo na sportsku naknadu u trajanju od godinu dana imaju po dvoje sportista u seniorskoj, juniorskoj, kadetskoj i pionirskoj konkurenciji, koji su se tamičili u ekipnim ili pojedinačnim sportovima i koji ispinjavaju uslove Konkursa.

Sportska naknada iznosi 90 eura u seniorskoj konkurenciji, 54 eura u juniorskoj konkurenciji, 36 eura u kadetskoj, a u pionirskoj konkurenciji 27 eura.

Konkurs je otvoren 30 dana od dana objavljivanja, a detalje o uslovima i potrebnoj dokumentaciji možete pronaći na Zvaničnoj stranici Opštine Pljevlja: https://pljevlja.me/javni-konkurs-za-dodjelu-sportskih-naknada-u-2021-godini/

Sekretarijat za društvene djelatnosti Opštine Pljevlja