Predstava “Crvena” na repertoaru Centra za kulturu

Duodrama “Crvena”, u režiji crnogorskog reditelja Danila Marunovića, biće odigrana u četvrtak, 9. decembra na sceni Doma kulture, sa početkom u 20 časova.

Ovaj komad, nastao po tekstu američkog pisca i scenariste Džona Logana, produkcijsko je ostvarenje kuće “Beoart” iz Beograda i od svog premijernog izvođenja 2016. godine puni pozorišne sale u zemlji i regionu.

Predstava „Crvena“ je univerzalna, izazovna i emotivna rasprava o različitim aspektima umjetnosti i umjetničkog stvaranja, ali i o opštijim temama traganja za smislom, prolaznosti, usamljenosti i smrti.

Protagonisti su slavni slikar apstraktnog ekspresionizma Mark Rotko, koji se u svom njujorškom ateljeu, krajem pedesetih godina prošlog vijeka, bori da balansira komercijalno zavodljivu narudžbu, sa svojim umjetničkim vizijama i beskompromisnim životnim uvjerenjima; i njegov mladi asistent Ken, koji Rotka postepeno suočava sa bolnim zabludama koje gaji i blijeđenjem značaja u dinamičnom svijetu umjetnosti.

U komadu igraju Branislav Lečić, u ulozi čuvenog Marka Rotka i Marko Grabež, kao njegov pomoćnik Ken.

Karte za predstavu se mogu kupiti na biletarnici Doma kulture, na dan predstave, od 12 do 20 časova. Cijena ulaznice je 2 eura.