Predstavnici Centra za očuvanje i razvoj kulture manjinskih naroda Crne Gore u posjeti Opštini Pljevlja

Predsjednik Opštine Pljevlja primio je u zvaničnu posjetu predstavnike Centra za očuvanje i razvoj kulture manjinskih naroda Crne Gore (CEKUM). 

Tokom radnog dijela sastanka se razgovaralo o očuvanju i razvoju kulture pripadnika manjinskih naroda i drugih nacionalnih manjinskih zajednica u Crnoj Gori. 

Predsjednik Opštine Igor Golubović je prije svega izrazio zadovoljstvo potpisanim Ugovorom o saradnji između Centra za očuvanje i razvoj kulture manjinskih naroda i Javne ustanove Centar za kulturu Pljevlja. 

Ističući značaj kulture u afirmaciji multikulturalnosti, tolerancije, koegzistencije različitosti u društvu, naglasio je važnost u  očuvanaja i unaprijeđenja multietničkog i multivjerskog sklada u Pljevljima i cijelokupnoj Crnoj Gori, koji, kako je kazao, predstavljaju nezamjenjiv temelj građanskog uređenja države. 

Direktor Centra za očuvanje i razvoj kulture manjinskih naroda,  gospodin Salko Luboder iskazao je zadovoljstvo međusobnom saradnjom, ističući značaj zajedničkog djelovanja u promociji kulture, smatrajući da je to djelotvoran način koji vodi ka realizaciji kolektivne misije.

“A to je očuvanje i razvoj kulture u društvu, koji je moguće ostvariti ukoliko se sa posebnim senzibilitetom posvetimo afirmaciji kulture manjinskih naroda. Jer bogastvo različitosti čini najvrijedniji resurs za kulturnu, ali i duhovnu nadgradnju društva u cjelini”, zaključio je gospodin Luboder.

Kabinet predsjednika Opštine Pljevlja