Privode se kraju radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u Zlatiborskoj i izgradnji kanalizacione mreže u naselju Guke

Predsjednik Opštine Pljevlja Igor Golubović, zajedno sa vršiocem dužnosti direktora „Vodovod“ Veselinom Sekulićem, obišao je izvođenje radova na dva veoma značajna projekta koji se realizuju sredstvima budžeta Opštine Pljevlja, a preko doo „Vodovod“.

Rekonstrukcija primarne i sekundarne mreže u ulici Zlatiborskoj, koja napaja oko 30 domaćinstava je pored Boračke ulice, prioritet koji će ove godine biti realizovan u Mjesnoj zajednici Moćevac u dijelu rekonstrukcije vodovodne mreže.

Vrijednost projekta je 37.086,24 eura, radovi su privedeni kraju. Preostalo je da se izvrši asfaltiranje rova, s tim da ce se u okviru realizacije ovog projekta izgraditi i jedan dio amosferske kanalizacije koji će omogućiti prihvat velike količine atmosferskih voda iz veoma velikog sliva koji prihvata ova ulica.


Takođe je izvršen obilazak radova u naselju Dolovi II, odnosno u Jadranskoj ulici gdje se privode kraju radovi na izgradnji fekalne kanalizacije. Realizacija ovog projekta koja je vrijedna 89.108,76 eura, je takođe finansirana od strane Opštine Pljevlja preko doo „Vodovod“.

Realizacijom ovog projekta riješiće se decenijski problem velikog dijela Guka, od čega će diektnu korist imati 60 domaćinastava, jer će septičke jame koje koriste više decenija i koje se izlivaju prilikom svake kiše biti prošlost i ovaj dio Pljevlja će imati fekalnu kanalizaciju u skladu sa standardima.

Takođe, u okviru ovog projekta se realizuje i priključenje kanalizacione mreže za  40 domaćinstava iz Šavničke, Bjelopoljske, ulice Slobodana Sloba Dragaševića i dijela ulice Save Kovačevića na kolektor koji vodi otpadne vode u Porstojenje za preradu otpadnih voda  Židovići koje su do sada izlivane u okolne potoke.

Oba projekta su bila na vrhu prioriteta naše lokalne uprave i mjesnih zajednica u dijelu stvaranja boljih uslova za život građana u mjesnim zajednicama Guke i Moćevac.

Kabinet predsjednika Opštine Pljevlja