Premijera “Mirovne misije” 31. decembra 2020. godine na Televiziji Pljevlja

Televizijskom premijerom „Mirovne misije“, pozorišne predstave za koju režiju potpisuje Slobodan Marunović  ozvaničiće se i početak rada novoformirane ustanove –  Centar za kuturu i nakon 63 godine od ukidanja profesionalnog teatra ponovo probuditi pozorišni duh Pljevalja i otvoriti put za jedno novo razdoblje pljevaljskog pozorišnog stvaralaštva.

Ova predstava produkt je saradnje Opštine Pljevlja i mješovite grupe eminentnih crnogorskih glumaca (od kojih dio nosi korijene  iz pljevaljskog kraja) i to Crnogorskog narodnog pozorišta, Nikšićkog pozorišta i pozorišta Puls teatar iz Lazarevca.

Rad na predstavi počeo je još u februaru, a 6. marta održana je posljednja proba, u nadi da će biti izvedena pred publikom i na sceni Pljevaljskog Doma kulture. Međutim, zbog nepovoljnog razvoja  epidemiološke situacije, jedina logična mogućnost izvođenja premijere, nakon razmatranja svih opcija bila je ta da se na jesen snimi i emituje na lokalnoj televiziji.

Generalna proba predstave održana je u četvrtak 3. decembra a premijera u petak 4. decembra bez prisustva publike u skladu sa epidemiološkim mjerama.

Snimak premijere biće emitovan na Televiziji Pljevlja 31. decembra 2020. godine u 21:00 h, a reprizu će građani Pljevalja moći pogledati 01. januara 2021. godine u 21:00h i 02. januara 2021. godine u 18:00 h.

Simboličkog naziva, Mirovna misija je crnohumorna priča o sukobu generacija, o sukobu očeva i sinova, o generaciji koja želi da mijenja svijet sa jedne strane a nailazi na otpor nasleđa prošlosti koje nose naši očevi, djedovi i pradjedovi. Pored smijeha protkana je strašću,ljubavlju i patnjom.

Predstava je rađena po tekstu Jovane Bojović, scenografiju je uradio Aleksandar Vukotić, kostime Olja Eraković, a muziku Slobodan Kovačević. Uloge su dodijeljene glumcima  Crnogorskog narodnog pozorišta Aleksandru Raduloviću, Jeleni Minić i Jeleni Nenezić Rakočević, Darku Bjekoviću iz Lazarevačkog puls teatra i Nikoli Vasiljeviću, glumcu Nikšićkog pozorišta.

Kabinet predsjednika Opštine Pljevlja